Våra sammarbetspartners

Våra samarbetspartners är företaget som anordnar Trikinundersökningar samt Svenssons i Lammhults. Nedan följer en beskrivning av dem.

Trikinundersökning

Trikiner är små, runda maskar som lever i muskulaturen hos djur. Trikinen är en parasit som är vanligare förekommande hos djur som bökar i jorden, som till exempel vildsvin. Det finns fyra olika sorters trikiner i Sverige och den vanligaste är trichinella spiralis som orsakar sjukdomen trikinos. Andra trikinsorter är trichinella britovi som är vanligt förekommande i viltkött, trichinella nativa som finns hos däggdjur och fåglar. Den sistnämnda överlever frysning.

Sedan finns det ytterligare en trikinsort som heter trichinella pseudospiralis som främst kan hittas hos fåglar och ger en mer svårupptäckt sjukdom än de andra trikinsorterna. För att se om dina djur har infekterats med trikiner, kan du låta dem göra en trikinundersökning.

Vackra möbler från Småland

Svenssons i Lammhult är ett småländskt möbelföretag som gör tidlösa och väldesignade möbler. De har tillverkat hållbara och högkvalitativa möbler i Lammhult sedan över 100 år sedan. Numera har Svenssons i Lammhult spridit sina inspirerande inredningsbutiker till Malmö, Stockholm och Göteborg. Såklart finns butiken i Lammhult kvar och därifrån går det att beställa möbler via telefon och direkt från deras hemsida.